1. Geçerli teminat tutarlar üzerinden Karayolu Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası bulunmayan araçlar için aşağıdaki cezalardan hangisi uygulanır?
2. Aşağıdakilerden hangisi kişiliği etkileyen faktörlerdendir?
3. 100 ceza puanını aynı yıl içinde 2. defa dolduranların ehliyetlerine ne kadar süre ile el konulur?
4. Omurga kırığı olan yaralıya aşağıdaki uygulamalardan hangisi kesinlikle yapılmaz?
5. Aşağıdaki eşyalardan hangisi TIR Karnesi kapsamında taşınır?
6. Problemi tanımlamak ve probleme çözüm bulmak amacıyla izlenen planlı ve sistemli çalışma sürecine ne denir?
7. Yetki belgesini hangi bakanlık vermektedir?
8. Aşağıdakilerden hangisi çevre sorunlarıyla ilgili olarak işletmelerin ve kişilerin sosyal sorumlulukları arasında yer alır?
9. İthali yasak eşyayı, bu özelliğini bilerek satın alma, satma, taşıma veya saklama fiilleri aşağıdaki suçlardan hangisinin kapsamına girer?
10. AETR' ye göre bir sürücünün 24 saatlik bir çalışma gününde toplam araç kullanma süresi, devamlı araç kullanma süresi ve devamlı araç kullanma süresinden sonra vermesi gereken mola ne kadardır?
11. Cilvegözü gümrük kapısı ülkemizi hangi ülkeye bağlar?
12. Yurt içinde otomobille ticari taşıma yapacakların hangi yetki belgesini alması gerekir?
13. Yukarıda resimde gördüğünüz trafik işaretinin anlamı nedir?
14. Boyun sırt ve bel omurları kırıklarında kazazede uygun şekilde tespit ve nakil edilmez ise hangisi meydana gelir?
15. Hizmet sözleşmenin karşı tarafa herhangi bir bildirim de bulunmadan sona erdirilmesi ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?
16. Aşağıdakilerden hangisi gümrük ve diğer formaliteler için gerekli talimatlarda eksik ve hatalı bilgiden sorumlu kişidir?
17. Göğüsteki açık yara aşağıdakilerden hangisi ile kapatılır?
18. Okul taşıtının arkasındaki DUR lambasının yandığını gören sürücü nasıl hareket etmelidir?
19. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
20.Karayolları trafik yönetmeliğine göre araçlarda, araçların İmal, Tadilat ve Montajı Hakkında Yönetmelik esaslarına göre değişiklik yapılması halinde aşağıdaki işlemlerden hangisi gerçekleştirilmelidir?
21. Eksik veya gelmeyen yolcu için hangisi yapılır?
22. Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren bir gerçek veya tüzel kişiliği yöneten, YÖNETİM KURULU BAŞKANI, YÖNETİM KURULU ÜYESİ, GENEL MÜDÜR, GENEL SEKRETER VE BENZERİ konumundaki kişilere ne ad verilir?
23. Aşağıdakilerden hangisi bir güzergâh şemasında olması gerekenlerden değildir?
24. Mesleki değerlerimiz açısından geçmiş ve günümüz meslek erbabı profili arasındaki farkın en önemli sebebi nedir?
25. Kaza yerinde usulüne uygun ilk yardım tedbirleri uygulamayan kişiye aşağıdaki cezalardan hangisi uygulanır?
26. Vergi yükümlülüğü hangi olayla birlikte gerçekleşir?
27. Tehlikeli madde taşıyan araç sürücüsü ŞEHİRLER ARASI YOLDA öndeki aracı en az kaç metre mesafeden takip edebilir?
28. Gidişi dolu dönüşü boş veya gidişi boş dönüşü dolu şeklinde yapılan seferlere ne ad verilir?
29. 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre yolcunun güvenlik içinde taşınmasını sağlamayan taşımacılara hangi ceza verilir?
30. Aşağıdakilerden hangisi 2918 sayılı karayolları Trafik Kanununa göre trafik kazasında asli kusur sebebi sayılmaz?
31. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre tarifeli yolcu taşımaları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
32. Aşağıdakilerden hangisi iş organizasyonunda iş öncesi yapılan hazırlıklardan değildir?
33. Kilolu ve iri yarı kazazedelerin dar ve geçiş güçlüğü olan bir yerden taşınması gerektiğinde aşağıdaki taşıma yöntemlerinden hangisi kullanılır?
34. Trafik işaret ve işaretçilerine uymada öncelik sırası nedir?
35. Aşağıdakilerden hangisi büyük ölçekli haritaların özelliklerindendir?
36. Hangi tür yetki belgesine sahipleri, bir ihbar veya şüphe halinde en yakın resmi güvenlik birimi görevlileri huzurunda eşya, kargo veya bagajı kontrol ettirebilirler?
37. Sürücü, trafikte yapacağı bir kural ihlalinin kendisinin ya da sevdiklerinin canını tehlikeye atacağının bilincinde olmalıdır. Yukarıdaki bilinci kazanmak için yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?
38. Müşteri ilişkilerinde aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?
39. Gümrük mevzuatına göre, uluslararası eşya taşımacılığında kullanılan; kamyon, römork ve yarı römorklar için düzenlenen Karayolu Taşıtı Onay Belgesi hangi kurum tarafından verilir?
40. Resimdeki trafik işaretinin anlamı nedir?
41. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sisteminin parçasının adı nedir?
42. Tarifeli yolcu ve kargo taşımacılığı yapan yetki belgesi sahipleri aşağıdakilerden hangisine uymak zorundadır?
43. Karayolları Trafik Kanunu'na göre, kamyon ve çekiciler (N2-N3) için otoyollarda azami hız kaçtır?
44. Karayolları Trafik Kanunu’na göre, kamyonetler (N1) için otoyollarda azami hız sınırı kaçtır?
45. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, otomobil ile ticari tarifeli veya tarifesiz olarak uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek veya tüzel kişilere verilen yetki belgesi türü aşağıdakilerden hangisidir?
46. Yukarıda gösterilen trafik tanzim işareti, aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
47. Aşağıdakilerden hangisi göze bir cisim batması ya da metal kaçmasında yapılacak İlk yardım uygulamaları arasında yer alır?
48. Nakliye sigortaları, aşağıdaki hangi durumda hasarı karşılar?
49. Belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımacılığı yapabilmek için gereken izin veya ruhsatın nereden alınması gerekir?
50. Ön kol kemiği kırıklarında atelle tespit işleminde, ön kol boyuna nasıl asılır?